Gereedschap/Tufting Gun

From Hackerspace Amersfoort
Jump to navigation Jump to search
Tool Tufting Gun
Tool Tufting Gun Picture.jpg

Tufting Gun

Name Tufting Gun
Description Pistool voor wollen tapijten
To use by Everyone
Use cost? 0
Location Samla
Owner Bitlair

Tufting Gun {{#ifexist:P1020228.JPG | P1020228.JPG | File:Tool_Tufting Gun_Picture.jpg Tool_Tufting Gun_Picture.jpg

Bitlair heeft 2 Tufting Guns gekregen als donatie van tuftingshop.com.

Het vergt wat oefening, zie deze video om mee te beginnen: https://www.youtube.com/watch?v=kMJ6SgcWkxc


Instructies

Boven het handvat zit een schakelaar om de machine aan en uit te zetten. Zorg dat deze op UIT staat voordat je met je vingers in de buurt van de punt komt om bijvoorbeeld de draad te wisselen. De punt is scherp en per ongeluk het apparaat aan zetten met de trigger is niet onmogelijk!

De draad gaat eerst door het oogje van de geleider aan de zijkant, daarna van boven naar beneden door het gaatje in de punt. Je hoeft de draad er niet ver door heen te trekken, een lengte waardoor die er niet makkelijk uit glipt is voldoende.

Het doek/werkstuk moet zo strak mogelijk worden opgespannen. Je drukt de voorkant van het pistool tegen het doek aan, en hoe meer kracht je kan zetten hoe makkelijker het uiteindelijk wordt.

Het pistool heeft onderaan het handvat een draaiknop om de snelheid te regelen. Als je hier net mee begint raad ik je aan om de laagste stand te kiezen.

Je kan maar één richting op, namelijk naar boven. Je kan wel lichtjes draaien terwijl je werkt. Een andere kant op gaan is stoppen, pistool verplaatsen naar elders en dan daar beginnen met de volgende strook.