Gereedschap/Metaal Lintzaag

From Hackerspace Amersfoort
Jump to navigation Jump to search
Tool Metaal Lintzaag
Tool Metaal Lintzaag Picture.jpg

Metaal Lintzaag

Name Metaal Lintzaag
Description
To use by Everyone
Use cost?
Location Stofhok
Owner Bitlair

Metaal Lintzaag {{#ifexist: | | File:Tool_Metaal Lintzaag_Picture.jpg Tool_Metaal Lintzaag_Picture.jpg


AFSTELLINGEN

1. De stop plaatsen Gebruik de meegeleverde stop als u meerdere zaagoperaties moet uitvoeren op stukken met dezelfde lengte. Maak sluitgreep A los, en plaats de stop op de gewenste afstand van het zaagblad. Maak sluitgreep A weer vast. OPGELET! Zorg dat de lengtestop de neerwaartse beweging van het zaagblad niet hindert.

Metaalzaaginstructie1.png

2. Zaaghoek aanpassen De bandzaag kan in een hoek zagen die varieert van 0° tot 60°. Maaksluitgreep B los, en draai de zwenksteun net Zolang totdat de markeer op de ondersteuning overeenkomt met de gewenste hoek op de schaal. Zet de zwenksteun daarna weer vast.

Metaalzaaginstructie2.png

OPGELET! Controleer of sluitgreep B weer is vastgezet voordat u de machine inschakelt.

3. Zaagbladgeleider De schuivende zaaggeleider moet worden versteld voordat er wordt begonnen met zagen van een ander werkstuk. Als dit niet wordt gedaan, dan kan dit leiden tot een vuil zaagresultaat. Maak sluitgreep C los, en schuif de zaaggeleider richting het werkstuk en draai sluitgreep C daarna weer vast.

Metaalzaaginstructie3.png

4. Zaagsnelheid De zaagsnelheid is altijd afhankelijk van het materiaal waarin wordt gezaagd. Draai aan regelknop D om de snelheid naar wens te verhogen of te verlagen.

Metaalzaaginstructie4.png

Voorbeeld:

Gewoon staal 40-60m/min
Aluminium legering; 80m/min
Pijpleidingen/secties: 70 - 80 m/min

De bladsnelheid is instelbaar van 38 tot 80 m/min

BEDIENING

1. Trek de pen uit het gat in de behuizing en kantel de zaaginstallatie naar de bovenste stand. Gebruik de bankschroef om het werkstuk vastte klemmen. Verstel de zaagsnelheid.

Metaalzaaginstructie5.png

2. Druk op de groene knop om de hoofdschakelaar in te schakelen. Doe dit met de wijsvinger van uw rechterhand. Druk op de startknop. Laat de machine langzaam zakken totdat het een beetje in contact komt met het werkstuk. Duw langzaam en zachtjes tegen het werkstuk en voltooi de zaagoperatie.

Metaalzaaginstructie6.png

Reserve lint

HBM 1435 mm 14-T Bi-Metaal Zaaglint