Project Lasercutter: Difference between revisions

From Hackerspace Amersfoort
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 7: Line 7:
==Meetings==
==Meetings==


Omdat de mensen die de lasercutter in elkaar willen gaan zetten ook nog andere zaken op hun agenda hebben staan, komen we los-vast bij elkaar als Bitlair open is. Om te voorkomen dat we zaken dubbel bespreken, slaan we de notities van de [[Lasercutter_meetings meetings]] op!
Omdat de mensen die de lasercutter in elkaar willen gaan zetten ook nog andere zaken op hun agenda hebben staan, komen we los-vast bij elkaar als Bitlair open is. Om te voorkomen dat we zaken dubbel bespreken, slaan we de notities van de [[Lasercutter_meetings|meetings]] op!


==Uitgangspunten==
==Uitgangspunten==

Latest revision as of 01:45, 19 March 2012

Tijdens de workshops voor het maken van een 3D printer, kwam het volgende idee op... Wat nu als we eens serieus kijken naar het maken van een Lasercutter?

Zo gezegd, zo gedaan. Een kleine taskforce werd gevormd, en User:WebSpider, User:hobbybob en User:Manfred gingen aan de slag om eens serieus rond te kijken. Het gevolg staat hieronder gedocumenteerd: Een zoektocht naar ontwerpen, onderdelen, leveranciers en vele avonden gezelligheid.

De verslagen van diverse meetings zijn te vinden onder Lasercutter_meetings, terwijl we de ontwerpen hieronder zoveel mogelijk toelichten.

Meetings

Omdat de mensen die de lasercutter in elkaar willen gaan zetten ook nog andere zaken op hun agenda hebben staan, komen we los-vast bij elkaar als Bitlair open is. Om te voorkomen dat we zaken dubbel bespreken, slaan we de notities van de meetings op!

Uitgangspunten

De huidige uitgangspunten zijn:

  • Veiligheid voorop. Er gaat niets gebeuren tenzij we behoorlijk zeker weten dat hiet niet iemand een ledemaat of leven kost. Deze lasers zijn geen speelgoed, en we gaan het ook niet als zodanig behandelen
  • We zullen het buildlog.net project als leidraad gebruiken. Waarom het wiel uitvinden als iemand al met een auto rijdt?
  • Er is plaats voor maximaal 5 bouwplekken. Dit aantal houden we bewust laag, om ervoor te zorgen dat je een hechte club blijft, en ook dat elkaar ontmoeten makkelijk blijft.
  • We delen onze successen, mislukkingen en natuurlijk alle broncode, tekeningen, etc, voor zover deze nog niet gedeeld zijn.
  • Budget proberen we onder de EUR2500 te houden