VerhuisVoer: Difference between revisions
m (→Tomatensoep) |
No edit summary |
||
(3 intermediate revisions by one other user not shown) | |||
Line 4: | Line 4: | ||
|contact=Sebastius, Kartoffel | |contact=Sebastius, Kartoffel | ||
|info=Lekker eten bij de verhuizing | |info=Lekker eten bij de verhuizing | ||
|status= | |status=Finished | ||
|Picture=Swedish_poser.jpg | |Picture=Swedish_poser.jpg | ||
}} | }} | ||
Line 58: | Line 58: | ||
=Recepten= | =Recepten= | ||
==Tomatensoep== | ==Tomatensoep== | ||
Voor ca 15 a 20 soepkommen | Voor 6 liter soep, ca 15 a 20 soepkommen | ||
* 6el olijfolie | * 6el olijfolie | ||
Line 78: | Line 78: | ||
==Erwtensoep== | ==Erwtensoep== | ||
voor 20/25 | voor 12 liter soep (we hebben ruim 20/25 kommen gevuld) | ||
* 1kg spliterwten | * 1kg spliterwten | ||
* 1,5kg ontbijtspek | * 1,5kg ontbijtspek | ||
Line 101: | Line 102: | ||
==Pasta bolognese== | ==Pasta bolognese== | ||
''Voor 30 hackers'' | ''Voor ruim 30 hackers'' | ||
* 4000 gram Tagliatelle | * 4000 gram Tagliatelle | ||
* 1500 gram rundergehakt | * 1500 gram rundergehakt | ||
Line 139: | Line 140: | ||
Eet smakelijk! | Eet smakelijk! | ||
=Te leen van Revspace= | =Te leen van Revspace= | ||
Als reminder voor Sebastius | Als reminder voor Sebastius |
Latest revision as of 11:46, 25 February 2017
Project VerhuisVoer | |
---|---|
Name | VerhuisVoer |
Start | 2016/12/10 |
End | |
Contact | Sebastius, Kartoffel |
Website | |
Information | Lekker eten bij de verhuizing |
Status | Finished |
Help je mee verhuizen? Meld je hier aan: Events/2016-12-10_Grote_verhuizing
Plan/Planning
Verhuizen maakt hongerig, en team VerhuisVoer gaat voor je zorgen!
- Koffie/thee/water/fris gedurende de dag
- Snelle snacks
- Stevige lunch om flink te knallen
- Heerlijk diner om de dag te vieren
Tijdpad
- 08.30 Boodschappen ophalen
- 09.00 Koffie/thee op space 1 met snacks
- 10.00 Koffie/thee op space 2 met snacks
- 10.00 Bereiding soepen op space 2
- 11.30 Begin broodjes smeren voor lunchbuffet (eventueel stress-shopping-run indien veel meer verhuizers)
- 12.30 Eventueel lunch-delivery naar Space 1, opening buffet Space 2
- 14.00 Lunchgereedschap is opgeruimd, pannen afgewassen (restanten lunch blijven beschikbaar)
- 15.00 Pastasaus maken
- 18.00 Water opzetten voor de pasta
- 18.30 Tafels dekken
- 19.00 Diner op Space2
- 20.00 Afwassen en opruimen op Space 2
Koffie/Thee/Drinks
- Ontvangst bij Space 1
- Gedurende de dag bij space 2
Snacks
- Vette koeken
- Chips
- Fruit
Lunch
- Lekkere broodjes/krentebollen
- Verse soepen
- Tomaat (vega)
- Erwtensoep (definetly not vega)
- Delivery naar Space 1 indien nodig
Diner
- Pasta bolognese voor 30 man/vrouw/wezens op space 2
- Vegan versie voor Wilco/Nemo
Boodschappen
File:Boodschappen bitlair.pdf is besteld.
En nog 6-10 stokbroden
Recepten
Tomatensoep
Voor 6 liter soep, ca 15 a 20 soepkommen
- 6el olijfolie
- 3 uien, in halve ringen of gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 3 kleine winterpenen, in blokjes
- 2250gr romatomaten in stukken
- 2 blikken tomatenpuree
- 3 tl verse tijmblaadjes (plukken van de takjes)
- 2 bouillonblokjes
- 3 suikerklontjes
- 2? liter water (tot de tomaten redelijk onder water staan, meer voor dunnere soep)
Olie in de pan, ui fruiten. Knoflook erbij. Tomatenpuree even aanbakken. Wortel en tomatenstukjes 2 minuten meebakken. Tijm toevoegen.
Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, kook 15 minuten.
Voeg de suiker toe en pureer de soep.
Erwtensoep
voor 12 liter soep (we hebben ruim 20/25 kommen gevuld)
- 1kg spliterwten
- 1,5kg ontbijtspek
- 3 winterwortels
- 2 knolselderij
- 6 kleine uien of 3 grote
- Selderij
- 3 laurierblaadjes
- 4 preien
- 2 grote rookworsten
- 4 tenen knoflook
- 4,5 liter water
Ontbijtspek in de soeppan aanbraden voor een lekkere korst. Water, spliterwten, laurier toevoegen. 20 a 30 minuten zachtjes laten koken.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Spoel de blokjes onder de kraan af en laat uitlekken. Snijd de prei in ringen van 1cm dik. Snijd de wortel in blokjes. Snijd de selderij fijn. Snijd ? tenen knoflook fijn.
Haal het spek uit de pan en snijd in blokjes. Voeg de groenten en het spek aan de soep toe en laat nog 20 a 30 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper (en evt zout).
Snijd de rookworst in plakken en bak de plakjes met wat knoflook (4 teentjes) lekker aan. Voeg als laatste de worst aan de soep toe.
Pasta bolognese
Voor ruim 30 hackers
- 4000 gram Tagliatelle
- 1500 gram rundergehakt
- 3x Zak Italiaanse roerbakmix (400/500 gram)
- 2x doos Champignons
- 6 dozen gezeefde tomaten
- 6 blikken gepelde tomaten of dozen tomatenblokjes
- 6 uien
- 9 tenen knoflook
- 6 eetlepels gembersiroop (al op de space aanwezig)
- 3x Flinke zak geraspte kaas (500gr)
- 3x Pot Pastakaas-poeder
- Anderhalf bouillonblokje rund
- Anderhalve pot gevriesdroogde italiaanse kruiden (dat groene spul, niet de bruine meuk!)
- Standaard Hacker Sla (6 komkommers, 6 rode paprika's, 3x zakje wortelrasp, zakje Ruccola, 12 tomaten)
- Standaard stokbrood (6 stokbroden)
- Olijfolie
- Zout en peper (aanwezig op de space)
Saus
Snipper de champignons, ui en knoflook. Fruit de ui in een beetje olie op laag vuur, 5 minuten tot ze mooi glazig en lichtbruin zijn (dan komen de suikers vrij). Voeg de gehakt toe, samen met de knoflook, een halve pot italiaanse kruiden en flink peper (je maalt over het vlees een volle ronde peper). Bakken op middelhoog tot het gehakt rul is, en kleur begint te krijgen.
Voeg de groentenmix en champignons toe en bak deze een 2 minuten mee. Regelmatig omscheppen!
Voeg de gezeefde tomaten, gepelde tomaten (even klein hakken!), de gembersiroop en een half verkruimeld bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat een paar minuten sudderen. Regelmatig roeren!
De saus is in principe klaar. Proeven!
Pasta en salade
Haal de wok van de pit en zet de pan met heet water op (ruim, driekwart vol) met een flink schot zout. Breng aan de kook. Tagliatelle er in. Gedurende het koken (ca 10 a 12 minuten) regelmatig roeren.
Snijd alle slacomponenten en maak de salade. Dressing vlak voor het eten pas toevoegen, anders heb je slappe sla.
Stokbrood snijden, kruidenboter klaarzetten.
Zodra de pasta beetgaar is (hij gaart nog iets door tijdens afgieten en op tafel) afgieten. Scheutje olie erin, roeren, en daarna de saus er doorheen scheppen. Doe dit met beleid, anders maak je er een dikke klont pasta van.
Eet smakelijk!
Te leen van Revspace
Als reminder voor Sebastius
- 2 kookplaten
- 3 grote schalen
- 3 kleine schalen
- Grote pan
- Wokpan
- Koekepan
- Kleine sauspan
- 2 dienbladen
- 2 messen
- 2 dunschillers
- 3 snijplanken
- Nylon kookgerei
- 4 thermoskannen
- 1 koffieapparaat
- 1 heet-waterkan
- Theedoeken
- sambal