Projects/Foldarap

From Hackerspace Amersfoort
< Projects
Revision as of 12:34, 29 September 2016 by Linor (talk | contribs) (Project afgerond.)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


FR2.5 031 web.jpg
Project Foldarap
Name Foldarap
Start 2016/08/01
End
Contact Linor
Website http://reprap.org/wiki/FoldaRap
Information Opvouwbare 3D printer.
Status Finished


Omdat het toch wel handig is om een 3D printer bij de hand te hebben tijdens het doen van projecten bij Bitlair en mijn bestaande printers (BigBox & Kossel XL) te groot zijn om "even" mee te nemen, ben ik een opvouwbare printer aan het bouwen. De keuze is hierbij gevallen op de FoldaRap. De onderdelen zijn via Aliexpress besteld in plaats van de kit te bestellen bij de uitvinder, met name omdat ik het hotend wou vervangen door een hotend gemaakt door E3D-Online en gebruik wou maken van een EZStruder. Dit gaf me meteen de mogelijkheid om de aluminium extrusions te vervangen door de zwarte variant.

De geprinte onderdelen heb ik geprint met zwart PLA op mijn BigBox printer.

Status 31 Augustus 2016

Foldarap Status 20160831.jpg

Inmiddels heb ik het merendeel van de printer in elkaar gezet. Na wat aanpassingen aan de DXF files heb ik met behulp van de Lasercutter de verschillende platen uitgesneden uit MDF. Het oorspronkelijke design ging uit van plexiglas, maar aangezien ik mogelijk nog wat aanpassingen wil doen is MDF kosten technisch interessanter. Ik overweeg nu om de MDF platen te behouden en uiteindelijk gewoon zwart te spuiten, dit past wel goed bij de rest van de printer.


Status 29 September 2016

MDF gespoten, de bekabeling afgemaakt en in grote lijnen gecalibreerd. Tijdens gebruik zullen de laatste puntjes op de i gezet worden voor wat betreft settings.

Foldarap folded.jpg Foldarap printing.jpg