Projects/fume extractor

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


NoPicture.png
Project Fume Extractor
Name Fume Extractor
Start 2017/01/04
End
Contact User:NovemberBravo
Website
Information Een fume extractor om te gebruiken voor tijdens het solderen.
Status Alpha

Aangezien de lasercutter en de 3D printers nog niet up and running waren wilde ik even een klein projectje tussendoor doen. De afgelopen keren in de space heb ik een beetje gesoldeerd en wat me elke keer irriteerde zijn die dampen die er vanaf komen bij het solderen. Het ruikt niet lekker en volgens mij is het niet echt gezond voor je. Nu zag ik een keer dit filmpje van Youtuber GreatScott! waarin hij vertelde over dingen die je kan recyclen van boards. In het filmpje geeft hij ook een tutorial over hoe je dus een eigen fume extractor maakt. Deed leek me wel handig om te hebben dus dacht ik laat ik er ook eentje maken.

Mijn versie

Uiteraard wilde ik een eigen versie maken hiervan. Ik had nog een aantal onderdelen liggen die ik wel kon gebruiken hiervoor. Van de freestuff table had ik een oude pc uit elkaar gehaald. Sommige van die onderdelen heb ik hier in deze fume extractor verwerkt. Ik heb het stuk waar de pc fan, neopixel en de koolstoffilter in kunnen ontworpen op de pc en vervolgens uitgeprint op een 3D printer.

Hoe maak je fume extractor?

Mocht je er zelf ook eentje willen maken dan is hier een lijstje met de onderdelen en een kleine tutorial.

Wat heb je nodig?

Om een fume extractor te maken heb je het volgende nodig: - Een stuk koolstoffilter - Een PC Fan - 12 volt DC powersupply (mijn fan is 12 volt) - Een auto USB oplader