Projects/Spacetour

From Hackerspace Amersfoort
Jump to navigation Jump to search


NoPicture.png
Project Spacetour
Name Spacetour
Start 2018/01/24
End
Contact linor
Website https://bitlair.github.io/tour/?config=tour.json
Information Alternatief voor de webcam
Status Production


Omdat het toch lastig is om op basis van wiki informatie een beeld te krijgen van wat Bitlair is, leek het mij leuk om een virtuele tour door de space te maken. Doordat het hier om apart gemaakte foto's gaat is de privacy van de deelnemers ook beter te controleren dan met een webcam mogelijk zou zijn.

Foto's maken

Om de foto's te maken is gebruik gemaakt van een Samsung Gear 360, 2016 editie. Hoewel dit een goede camera is, zijn er echter wat uitdagingen gecreeerd door Samsung. Oorspronkelijk is deze camera bedoeld als accessoire voor hun Samsung Galaxy S5+ serie, en is het daardoor erg lastig om de camera aan de praat te krijgen op andere devices.

IPhone

De 2016 versie heeft geen officiele ondersteuning voor de iPhone. Het is echter mogelijk om met de Google Streetview app foto's te maken. Deze kan je dan vervolgens prive delen en van daaruit op slaan in de foto bibliotheek.

Android

De officiele app werkt alleen op een select aantal Samsung devices. Met een omweg zou de app te installeren moeten zijn op telefoon's van een andere fabrikant: https://forum.xda-developers.com/android/software/mod-samsung-gear-360-manager-device-t3400383 .. Ik heb dit nog niet getest


Tour

Om de tour in elkaar te zetten is gebruik gemaakt van Pannellum, een HTML5 gebaseerde panorama viewer. Naast het tonen van individuele panorama's kan met behulp van JSON een virtuele tour in elkaar gezet worden.

De code voor de Bitlair tour is te vinden op github.

TODO

  • Opnieuw maken van foto's (plaatsing camera niet ideaal, handvat van statief zichtbaar)
  • Meer hotspots toevoegen aan de foto's voor informatie
  • Foto's vanaf de straat naar ingang
  • Foto's splitsen naar multi res zodat ze ook op telefoon's e.d. werken.

Eindresultaat

Eventueel rechtstreeks te bekijken via github pages