Projects/Spacemap

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


NoPicture.png
Project Spacemap
Name Spacemap
Start 2020/01/29
End
Contact Linor
Website https://github.com/bitlair/spacemap
Information Fysieke kaart van Nederland met de bekende hackerspaces.
Status Production


Intro

Voor de verhuizing naar Space 3 hing er altijd een kaart met de bekende Nederlandse hackerspaces in de ruimte. Toen RevSpace tijdens het vieren van hun 10 jarig bestaan een badge maakte met daarop in (near) realtime de spacestates, werd ik geinspireerd dit ook te doen met een grote versie, ter decoratie van de hal.

Spacestates

Voor het ophalen van de spacestates wordt gebruik gemaakt van het update_states.py script. Deze draait op dit moment op de shell server van Bitlair onder de gebruiker 'linor'. Dit script checked iedere 5 minuten de spaceapi van de bekende spaces, of luisterd naar de MQTT servers indien deze gedefinieerd zijn. Deze states worden vervolgens gepushed naar MQTT onder het topic 'bitlair/projects/spacemap/#', waarbij de # wordt vervangen door een korte naam voor de bijbehorende hackerspace. Mogelijke waardes zijn leeg, open, closed en unknown.

Kaart

De kaart is een wat aangepaste versie van de printbare hackspacers.nl kaart, deze is geprint op een 61 x 91cm formaat en vervolgens in een IKEA Ribba fotolijst geplaatst. De hierna geboorde gaten (door zowel de houten plaat als de plexiglas voorkant) zijn voorzien van APA-106-F8 leds. Een hoop draadjes, een paar wago's en een wemos verder en de spacestates konden worden getoond.