Projects/Chemie opslag (ex-toilet)

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


NoPicture.png
Project Chemie opslaghok (ex-toilet)
Name Chemie opslaghok (ex-toilet)
Start 2018/01/07
End
Contact User:PE1RQM
Website
Information Het oude herentoilet is in het inrichtingsplan toegewezen aan de opslag van chemiespullen. Timothy en ik zijn begonnen aan de voorbereiding en dan met name de behandeling van de slechte vloer.
Status Production

De oorspronkelijke vloer bestond uit losliggende tegeltjes. De onderlaag was zeer slecht. Na het verwijderen van de tegeltjes bleek de onderlaag een gatenkaas. De vloer is nu voorzien van een nieuwe toplaag van egaline. Omdat de eerste zak egaline te dik bleek na het uitgieten (zelfs met meer water dan was voorgeschreven), is de vloer niet perfect vlak nu. Voor het doel voldoende. De slechte onderlaag is nu gefixeerd, maar scheurtjes kunnen wel verwacht worden met de tijd. Maar het verwijderen van de onderlaag was veel teveel werk voor het doel van de ruimte, namelijk opslag. Er moet nog een afwerklaag op komen, maar wel tegen een laag budget. We denken aan eenvoudige vinyllaag ('zeil'), of betonverf. Epoxy is te duur.

Indien er ooit weer tegeltjes op de vloer aangebracht moeten worden, dan moet de egalinelaag weer verwijderd worden, inclusief de slechte onderlaag. Dit is denk ik goed te doen met een pneumatische beitel, gezien de onderlaag snel zal loslaten. In de tijd dat wij de space gebruiken is dat niet nodig natuurlijk.