Projects/Bitlair TV

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


NoPicture.png
Project Bitlair TV
Name Bitlair TV
Start 2011-11-17
End
Contact Stitch
Website http://bitlair.nl
Information Glasvezelnetwerk in Amersfoort is open gesteld. Daar willen we gebruik van maken.
Status Abandoned

Bitlair TV is een working title.

Deze pagina is de plaats voor algemene berichtgeving en een indicatie te geven waar we nu staan. Ideeen voor dit project kan je kwijt op de member wiki https://member.bitlair.nl/Pages/TV

Media Team

Het Bitlair Media team is een bewoording voor de mensen die actief / een leidende rol hebben binnen dit project. Dit zijn op dit moment de volgende mensen:


Persbericht / Samenvatting 17 november 2011

Eerste stappen Bitlair TV gezet

Stichting BewonersNetwerken Amersfoort (SBNA) heeft onlangs een persbericht verzonden over de openstelling van het glasvezelnetwerk voor bewoners van Amersfoort. Als burger is het nu mogelijk om een eigen TV zender of Video On Demand(VOD) kanaal aan te bieden.

Stichting Bitlair ziet dit als een erg innovatieve stap. Wij zijn daarom samen met het SBNA aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor het aanbieden van diverse diensten via het glasvezel netwerk. Dit gaat verder dan alleen TV of VOD, wat betekent dat er wat uitzoekwerk aan vast zit. We nemen alle mogelijkheden in overweging en berichten daar natuurlijk over via bitlair.nl

De visie van Stichting Bitlair is het uitzenden van een breed scala aan educatieve open-content. Deze inhoud is kwalitatief hoogstaand en vrij van rechten. Denk hierbij aan opnames van (technische) presentaties, live-streams, en creative-commons gelicenseerde documentaires en films.

We richten ons op een jonge tot middelbare doelgroep die zich bezighoudt met het creatief toepassen van technologie. Dit doen ze ter lering, innovatie en vermaak.

Stichting Bitlair wil via innovatieve manieren bijdragen aan het Amersfoortse glasvezelnetwerk door het verspreiden van kennis vanuit het open domein. Binnenkort hopen we de eerste stappen te realiseren. Hierover zullen we uiteraard berichten via de bekende kanalen.

Bitlair Media Team, Stichting Bitlair