Events/2017-03-25 Hackerspaces Open Dag

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


Hackerspaces Open Dag @ Bitlair
Start 2017/03/25 02:00:00 PM
End 2017/03/25 11:00:00 PM
Location Projects/Space2.0

Hackers houden open huis op zaterdag 25 maart 2017 Het hackersevenement HAR2009 gaf de start aan een golf van hackerspaces in Nederland, momenteel zijn er 16 gevestigde hackerspaces. Dit zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren. Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor! Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag. Vanaf 14:00 uur 's middags zijn de deuren geopend tot 23:00 's avonds. In de avond wordt eten besteld, er wordt ter plekke besloten wat we bestellen en wie er mee willen eten. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Per hackerspace zijn verschillende presentaties te zien van de individuele projecten die in de hackerspace worden uitgevoerd. Enkele voorbeelden van geplande activiteiten zijn:

Kennis opdoen over de juiste bescherming van je persoonsgegevens. 3D-printen, lasersnijden of solderen.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen. Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, het wordt op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert.