Projects/Bitlair electronica market

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


Bitlair elektronica market alpha.png
Project Bitlair Elektronica Market
Name Bitlair Elektronica Market
Start 2017/01/30
End
Contact User:User:NovemberBravo
Website
Information Een DIY loketautomaat waaruit je elektronica kan 'trekken' om te gebruiken in projecten.
Status Abandoned


Om de elektronica wat handiger op te slaan hadden we het idee om een soort eigen gemaakte loketautomaat te maken. Daarom heb ik zelf een loketautomaat ontworpen die kan worden uitgesneden op de lasercutter.

Het globale idee

De loketautomaat bestaat uit 10 vakjes. In elk vakje komt dan 1 artikel te liggen maar van elke artikel wel meerdere zodat hij niet elke keer hoeft worden bijgevuld. In elk vakje zit een mirco-switch die word aangesloten op een orange pi zodat er bij gehouden kan worden wat er populair is en dan hebben we bovendien weer statistieken voor het statistieken board. Bovenaan zit een soort reclame bord. Deze licht op. Daar achter word dan de voeding en de orange pi gemonteerd.

Version 0

Bem-isoview.png

Version 0 is de eerste versie van de loketautomaat. Ik heb bij het ontwerpen al geprobeerd alles zo lasercutter friendly mogelijk te maken. Aan de zijkanten zit een gap waar de bedrading door heen kan lopen. Het word afgedekt door een andere plaat dit met een scharnier wordt vast gezet. Dit om eventueel onderhoud aan de bedrading of het toevoegen van bedraging gemakkelijker te maken.