Nieuws/Corona/Covid-19

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


2020/03/13 - Zoals jullie mogelijk weten is zijn er meerdere gevallen van het Coronavirus in Nederland geconstateerd en het virus is zich snel aan het verspreiden. Ook bezoekers en deelnemers van Bitlair behoren tot de risicogroep.

Vanwege bovenstaand en het advies van het RIVM hebben we besloten op de open dag van 28 maart te annuleren.

Tevens zijn bezoekers/externen tot nader orde niet welkom bij Bitlair.

Bitlair zal nog wel geopend zijn voor deelnemers, maar om te zorgen dat we bij Bitlair de schade zo veel mogelijk beperken willen we het volgende vragen:

  • Kom alleen naar de space als je om watvoor reden dan ook niet thuis kan blijven.
  • Max 5 personen tegelijk in de space.
  • Was je handen voor 20 seconden. Dat is best lang, dus zing een liedje om te timen: https://washyourlyrics.com/
  • Maak je tafel schoon met $schoonmaakspul wanneer je aankomt en gaat zitten en ook wanneer je vertrekt.
  • Haal ook zo nu en dan een doekje met $schoonmaakspul over oppervlakten waar je regelmatig met je handen komt (deurklinken, armleuningen, etc).
  • Indien je behoort tot een risicogroep (verzwakt immuunsysteem, diabetes, >60 jaar oud, hartziekte, etc.) overweeg om niet meer naar de space te komen op drukkere dagen.
  • Doe standaard het raam op een kiertje en overweeg alleen deze dicht te doen wanneer je het koud krijgt. Dit is het beste wat we kunnen bereiken wat ventilatie betreft.
  • Als Stichting Bitlair markt dat regels niet/slecht nageleefd worden, wordt de space alsnog gesloten.

$schoonmaakspul = bij voorkeur verdund IPA

Gebruik daarnaast je gezonde verstand, er zijn namelijk veel mensen in een “kleine” ruimte. Denk hierbij aan je eigen gezondheid en die van je omgeving.

Op dit moment behoort Nederland tot de groep landen waar de infectie zich snel aan het verspreiden is. Het is niet ondenkbaar dat wij ook in een situatie als Italië terecht komen over enkele weken waar het openbare leven volledig tot een halt geroepen wordt. Grondige actie van de overheid lijkt uit te blijven, dus is het aan ons om verantwoordelijkheid te nemen.

Op individueel niveau lijkt het wellicht op een stevige griep (indien je niet tot een risicogroep behoort) en bestaat er de fatalistische uitkijk dat het wel "meevalt" en niet te voorkomen is. Echter heeft dit in het algemeen tot gevolg dat er een gigantische druk komt te staan op onze zorgvoorzieningen en de mensen die werken in de zorg. Het is van groot belang dat de verspreiding van de infectie gestopt wordt, al dan niet zoveel mogelijk wordt vertraagd, om zorgmedewerkers meer tijd en capaciteit te gunnen voor het behandelen van patiënten en het ontwikkelen van een vaccin.