Events/2020-03-28 Open Dag (Cancelled)

From Hackerspace Amersfoort
Jump to: navigation, search


Internationale Open Hackerspace Dag 2020
Start 2020/03/28 02:00:00 PM
End 2020/03/28 07:00:00 PM
Location Bitlair, Computerweg 20A

Dit evenement is geannuleerd in verband met het Coronavirus!Zaterdag 28 maart houden hackerspaces in Nederland een open huis.

Voor het programma van Bitlair, scroll naar beneden!

Hackerspace zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren. Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag. Vanaf 14:00 uur ‘s middags zijn de deuren geopend en om 19:00 is het dagprogramma afgelopen. Sommige hackerspaces blijven ‘s avonds geopend. Per hackerspace zijn verschillende presentaties te zien van de individuele projecten die in die hackerspace worden uitgevoerd.

Enkele voorbeelden van geplande activiteiten zijn:

  • Leren hoe kwetsbaar systemen zijn en wat daar aan gedaan kan worden.
  • Kennis opdoen over de juiste bescherming van je privacy en persoonsgegevens.
  • Zelf 3D-printen, cnc-frezen, lasersnijden of solderen.
  • Een introductie tot Linux (neem hiervoor je laptop mee).
  • Een introductie tot Arduino of Raspberry Pi.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen. Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, het wordt wel op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert. De onderstaande Nederlandse hackerspaces doen mee, kijk voor meer informatie over het programma op hun eigen website:

Routebeschrijving

Zie https://bitlair.nl/Route


Het Programma van Bitlair

Wie komen er helpen?

  • TODO

Projecten en Demonstraties

  • TODO